Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@09:09:51 GMT

تسلیت فرهنگستان زبان برای درگدشت حسین زمردیان

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۴۶۱۹۶

تسلیت فرهنگستان زبان برای درگدشت حسین زمردیان

فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پیامی درگذشت حسین زمردیان، استاد پیشکسوت موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و رئیس گروه واژه‌گزینی تخصصی ژئوفیزیک فرهنگستان را تسلیت گفت.

به گزارش ایسنا، در متن این پیام آمده است: «استاد پیش‌کسوت مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، جناب آقای دکتر حسین زمردیان دار فانی را وداع گفت. ایشان بیش از بیست سال با گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی همکاری داشتند و رئیس گروه واژه‌گزینی تخصصی ژئوفیزیک و عضو گروه مهندسی نقشه‌برداری و شورای هماهنگی علوم بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیت ایشان در کار و علاقه‌شان به زبان فارسی زبانزد بود. در خردادماه سال جاری نیز، در آخرین جلسه کارگروه ملی اقیانوس‌شناسی جمهوری اسلامی ایران، آقای دکتر زمردیان، به اتفاق آرا، به‌عنوان یکی از مفاخر علوم دریایی کشور انتخاب و معرفی شدند. ایشان منشأ اثرات بسیار بودند و نبودشان ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر خواهد بود. 
فرهنگستان زبان و ادب فارسی درگذشت ایشان را به جامعۀ علمی کشور و خانوادۀ گرامی‌شان تسلیت می‌گوید. یادشان گرامی.

ضمناً، به اطلاع می‌رساند که مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد استاد زمردیان ساعت ۱۰ صبح روز یکشنبه، ۵ مرداد ۹۹، در محوطه ساختمان شماره یک مؤسسه ژئوفیزیک، در خیابان کارگر شمالی، مقابل انرژی اتمی، برگزار خواهد شد.

حضور عزیزان در این مراسم، با حفظ کلیه شیوه‌نامه‌های بهداشتی، موجب تقدیر است.»

حسین زمردیان متولد سال ۱۳۱۵ در شیراز بود. او پس از طی تحصیلات متوسطه به دانشگاه تهران راه یافت، در سال ۱۳۳۷ از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شد و در همین سال به عنوان دستیار آموزشگاه مؤسسه ژئوفیزیک تازه تأسیس دانشگاه، تدریس رشته گرافی سنجی را برعهده گرفت.

او در سال ۱۳۴۳ موفق به اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته «ژئودزی» شد و در سال ۱۳۴۶ دکترای تخصصی خود را در همین رشته از دانشگاه فنی مونیخ دریافت کرد. 

زمردیان در فاصله سال‌های ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۶ به عنوان دستیار پژوهشی در مؤسسه تحقیقات «ژئودزی» آلمان وابسته به آکادمی علوم استان «باواریا» مشغول به فعالیت شد و در اواخر سال ۱۳۴۶ به ایران بازگشت و از ابتدای سال تحصیل ۱۳۴۷ با رتبه استادیاری در مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران مشغول به تدریس شد.

او را به عنوان پایه‌گذار دانشگاه هرمزگان، ریاست مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ریاست کمیته ملی اقیانوس شناسی وابسته به کمیته ملی یونسکو و ریاست انجمن ژئوفیزیک ایران می‌شناسند و در مسؤولیت‌های علمی و اجرایی چون مؤسس و نخستین رئیس مرکز ملی اقیانوس شناسی تا پیش از بازنشستگی از دانشگاه تهران فعالیت داشت.

زمردیان مدت ۱۰ سال نیز به عنوان نماینده ایران در کمیسیون بین الدول اقیانوس شناسی یونسکو در پاریس در اجلاس‌های سالانه و دوسالانه این کمیسیون حضوری فعال داشت. 

از جمله آثار او می‌توان به «کاوش ژئوفیزیک»، «ژئوفیزیک کاربردی» (در دوجلد)، «مبانی نجوم»، «اطلس ابرهای دریایی» و «واژه‌نامه علوم زمین» اشاره کرد. همچنین در سال  ۱۳۶۸ جایزه بهترین ترجمه را برای کتاب «ژئوفیزیک کاربردی» دریافت کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فرهنگستان زبان و ادب فارسي فرهنگستان زبان دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۶۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جایزه ملی جوانی جمعیت تشریح شد؛ ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

دیگر خبرها

  • برگزاری نمایشگاه حمایت از غزه در دانشکدگان هنر‌های زیبای دانشگاه تهران
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • جزئیات جایزه ملی جوانی جمعیت تشریح شد؛ ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها
  • تجلیل از ۶۵ عضو هیئت علمی برگزیده/ جوان‌ترین استاد ۴۵ساله و تقدیر از ۶ استاد زن
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!