Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در متن این پیام آمده است: «استاد پیش‌کسوت مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، جناب آقای دکتر حسین زمردیان دار فانی را وداع گفت. ایشان بیش از بیست سال با گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی همکاری داشتند و رئیس گروه واژه‌گزینی تخصصی ژئوفیزیک و عضو گروه مهندسی نقشه‌برداری و شورای هماهنگی علوم بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیت ایشان در کار و علاقه‌شان به زبان فارسی زبانزد بود. در خردادماه سال جاری نیز، در آخرین جلسه کارگروه ملی اقیانوس‌شناسی جمهوری اسلامی ایران، آقای دکتر زمردیان، به اتفاق آرا، به‌عنوان یکی از مفاخر علوم دریایی کشور انتخاب و معرفی شدند. ایشان منشأ اثرات بسیار بودند و نبودشان ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر خواهد بود. 

فرهنگستان زبان و ادب فارسی درگذشت ایشان را به جامعۀ علمی کشور و خانوادۀ گرامی‌شان تسلیت می‌گوید. یادشان گرامی. ضمناً، به اطلاع می‌رساند که مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد استاد زمردیان ساعت ۱۰ صبح روز یکشنبه، ۵ مرداد ۹۹، در محوطه ساختمان شماره یک مؤسسه ژئوفیزیک، در خیابان کارگر شمالی، مقابل انرژی اتمی، برگزار خواهد شد. حضور عزیزان در این مراسم، با حفظ کلیه شیوه‌نامه‌های بهداشتی، موجب تقدیر است.»

حسین زمردیان متولد سال ۱۳۱۵ در شیراز بود. او پس از طی تحصیلات متوسطه به دانشگاه تهران راه یافت، در سال ۱۳۳۷ از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شد و در همین سال به عنوان دستیار آموزشگاه مؤسسه ژئوفیزیک تازه تأسیس دانشگاه، تدریس رشته گرافی سنجی را برعهده گرفت. او در سال ۱۳۴۳ موفق به اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته «ژئودزی» شد و در سال ۱۳۴۶ دکترای تخصصی خود را در همین رشته از دانشگاه فنی مونیخ دریافت کرد. 

زمردیان در فاصله سال‌های ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۶ به عنوان دستیار پژوهشی در مؤسسه تحقیقات «ژئودزی» آلمان وابسته به آکادمی علوم استان «باواریا» مشغول به فعالیت شد و در اواخر سال ۱۳۴۶ به ایران بازگشت و از ابتدای سال تحصیل ۱۳۴۷ با رتبه استادیاری در مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران مشغول به تدریس شد.

او را به عنوان پایه‌گذار دانشگاه هرمزگان، ریاست مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ریاست کمیته ملی اقیانوس شناسی وابسته به کمیته ملی یونسکو و ریاست انجمن ژئوفیزیک ایران می‌شناسند و در مسؤولیت‌های علمی و اجرایی چون مؤسس و نخستین رئیس مرکز ملی اقیانوس شناسی تا پیش از بازنشستگی از دانشگاه تهران فعالیت داشت.

زمردیان مدت ۱۰ سال نیز به عنوان نماینده ایران در کمیسیون بین الدول اقیانوس شناسی یونسکو در پاریس در اجلاس‌های سالانه و دوسالانه این کمیسیون حضوری فعال داشت. از جمله آثار او می‌توان به «کاوش ژئوفیزیک»، «ژئوفیزیک کاربردی» (در دوجلد)، «مبانی نجوم»، «اطلس ابرهای دریایی» و «واژه‌نامه علوم زمین» اشاره کرد. همچنین سال  ۱۳۶۸ جایزه بهترین ترجمه را برای کتاب «ژئوفیزیک کاربردی» دریافت کرد.

کد خبر 534347 برچسب‌ها فرهنگستان‌ زبان فارسی علم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگستان زبان فارسی علم مؤسسه ژئوفیزیک اقیانوس شناسی دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۸۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیمان جبلی: دوست داشتیم خبرهای خوش المپیک را از زبان او بشنویم

پیمان جبلی در پی درگذشت مسعود اسکویی، گوینده پیشکسوت رادیو و تلویزیون گفت: چشم امید به بازگشت و بهبود استاد مسعود اسکویی داشتیم تا بار دیگر با صدای جادویی و سحرانگیز خود، گوش‌هایمان را بنوازد. دوست داشتیم خبرهای خوش موفقیت‌های جوانانمان در المپیک پیش‌رو و مسابقات جهانی را از زبان او بشنویم ولی در برابر تقدیر الهی چه می‌شود کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی صداوسیما، متن پیام رییس صداوسیما بدین شرح است:

«انالله و انا الیه راجعون
چشم امید به بازگشت و بهبود استاد مسعود اسکویی داشتیم تا بار دیگر با صدای جادویی و سحرانگیز خود، گوش هایمان را بنوازد. در گفت و گو با استاد که روی تخت بیمارستان بود جز امید به آینده و انرژی فراوان شنیده نمی‌شد. دوست داشتیم خبرهای خوش موفقیت های جوانان مان در المپیک پیش رو و مسابقات جهانی را از زبان او بشنویم ولی در برابر تقدیر الهی چه می‌شود کرد. درگذشت استاد مسعود اسکویی را به خانواده، دوستان و اهالی رادیو تسلیت گفته و برای آنان صبر الهی و برای آن مرد محترم و باوقار، رحمت الهی مسئلت می‌کنم.»

در این زمینه بخوانید: 

این گزارشگر تا آخر عمر گاف نداد!

صدای مسعود اسکویی را بشنوید/ گزارشگری که امروز درگذشت

مسعود اسکویی تا آخرین نفس در رادیو ورزش به عشق مخاطبان زندگی کرد

در پیشینه خبر روابط‌عمومی سازمان صدا و سیما آمده است: «مسعود اسکویی مجری و مفسر ورزش رادیو وتلویزیون امروز در ۸۵ سالگی دارفانی را وداع گفت. وی مدتی پیش به دلیل شکستگی ناحیه پا و لگن در بیمارستان لاله عمل جراحی شده و مدتی در بخش مراقبت های ویژه به سر می‌برد. وی از سال ۱۳۴۵ به استخدام تلویزیون ملی ایران درآمد و سابقه حدودا ۵۷ سال گزارشگری و فعالیت در رادیو و تلویزیون را داشت.

اسکویی از جمله پیشکسوتان خوش نام و خوش صدای رسانه ملی به شمار می‌رفت که تعصب و غیرت تحسین برانگیزی به رادیو و خصوصاً حوزه ورزش داشت.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • پیام تسلیت رئیس رسانه ملی درپی درگذشت مسعود اسکویی
  • پیمان جبلی: دوست داشتیم خبرهای خوش المپیک را از زبان او بشنویم
  • تسلیت انجمن رسانه‌های ورزشی در‌‌ پی درگذشت مسعود اسکویی
  • پیام تسلیت رئیس رسانه ملی در پی درگذشت مسعود اسکویی
  • تسلیت وزیر ورزش در پی درگذشت مسعود اسکویی
  • مسعود اسکویی مجری پیشکسوت درگذشت
  • تجلیل از ۶۵ عضو هیئت علمی برگزیده/ جوان‌ترین استاد ۴۵ساله و تقدیر از ۶ استاد زن
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون